ΔΤ 392 14.02.2013
ΚΡΕΑΣ ΑΛΟΓΟΥ
και ΓΑΪΔΑΡΟΥ το φάγαμε ή δεν το φάγαμε;
Το άλογο τώρα
αντί στο χωράφι, στο τραπέζι μας!
Το ερώτημα που βασανίζει
εκατομμύρια καταναλωτές στην Ελλάδα όπως και σε όλη την Ευρώπη και ζητούμε
απάντηση από τον αρμόδιο φορέα ελέγχου τροφίμων (ΕΦΕΤ) όπου ως μέλος του
Διοικητικού του Συμβουλίου το ΙΝΚΑ έβαλε ερωτήματα στον πρόεδρο που είναι:
1.
Πόσες ποσότητες αυτών των
προϊόντων εισήχθησαν στην Ελλάδα και από πότε ?.
2.
Από αυτές τις ποσότητες
πόσες απεσύρθησαν ?.
3.
Ποιες είναι οι εταιρείες εισαγωγής και πώλησης στην
Ελλάδα κατεψυγμένου κιμά και υποπροϊόντων ?.
4.
Πόσα δείγματα πήρε ο ΕΦΕΤ
και πόσες αναλύσεις έκανε αυτός και πόσες οι εισαγωγείς (όπως από τους
κοινοτικούς κανονισμούς και εκ του Νόμου 2741 υποχρεούνται) ?.
5.
Πουλήθηκαν, (δηλαδή
καταναλώθηκαν) στην Ελλάδα τέτοια προϊόντα, από κρέας αλόγους δηλαδή ?.
6.
Ελέγχθηκαν τα παραστατικά
αυτών των εισαγόμενων εισαχθέντων προϊόντων, δηλαδή τηρήθηκε η αρχή της
ιχνηλασιμότητας ?.
7.
Γιατί αφού δηλώσεις λένε
ότι δεν υπήρχε πρόβλημα η εταιρεία τα απέσυρε ?.
8.
Είναι αληθές ότι από το
σύνολο των ποσοτήτων σε κρέας αλόγου που εισάχθηκαν μόνο το 1/3 αποσύρθηκε ?.
9.
Είναι αληθές ότι τα 2/3 του
εισαχθέντος κρέατος αλόγου πήγε στα στομάχια των Ελλήνων καταναλωτών ?.
Σε αυτές τις ερωτήσεις, που
δεν έχουμε λάβει απάντηση, ζητούμε τις
αντίστοιχες απαντήσεις του ΕΦΕΤ