Απάντηση ΙΝΚΑΠαρασκευή 23 Νοεμβρίου 2012

ΔΕΝ ΑΠΟΝΕΜΕΤΑΙ (ή ΑΠΟΝΕΜΕΤΕ) ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ – κι αυτό δεν είναι είδηση...ΙΝΚΑ ΔΤ 369 Παρασκευή 23.11.2012

ΔΕΝ ΑΠΟΝΕΜΕΤΑΙ (ή ΑΠΟΝΕΜΕΤΕ) ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ – κι αυτό δεν είναι είδηση...
ΔΙΟΔΙΑ ΚΟΡΙΝΘΟΥ ΠΑΤΡΩΝ και η Παναγιά μαζί σου.
Το ΙΝΚΑ/Γ.Ο.Κ.Ε. μαζί με αρκετά από τα πρωτοβάθμια σωματεία του, άσκησε αγωγή κατά της εταιρείας «ΟΛΥΜΠΙΑ ΟΔΟΣ Α.Ε.» για το γεγονός ότι οι καταναλωτές πληρώνουν διόδια στον «αυτοκινητόδρομο» (sic) Πάτρα – Κόρινθος, έναν ημιτελή δρόμο μιας λωρίδας, στον οποίο έχουν σταματήσει τα έργα εδώ και 2 χρόνια. Στη δίκη, η οποία εδέησε τελικά να γίνει στις 02/04/2012, άσκησε παρέμβαση και το Ελληνικό Δημόσιο.
Οι ισχυρισμοί πασίδηλοι. Οι καταναλωτές πληρώνουν διόδια σε έναν δρόμο «καρμανιόλα» ενώ το δημόσιο και οι εργολήπτες «κολλητοί του» αθροίζουν υπέρογκα ποσά χρημάτων σε βάρος του δοκιμαζόμενου πολίτη.
Όμως υπάρχουν και τα δικαστήρια, ε; Τα δικαστήρια που προστατεύουν τον πολίτη; Από το άδικο.
Το Πολυμελές Πρωτοδικείο Αθηνών με την υπ’ αρ. 1131/2012 απόφασή του «διατάσσει την επανάληψη της συζητήσεως» και ζητάει να προσκομίσουν οι Ενώσεις Καταναλωτών έγγραφα τα οποία ήδη έχουν προσκομίσει όπως το καταστατικά τους ή που δεν είναι απαραίτητα !!!
Ασφαλώς και αν αντί της αναβολής, εξέδιδε απόφαση το Πρωτοδικείο, θα χρειαζόταν άλλα 7 χρόνια για την ολοκλήρωση της δίκης. Έτσι είναι στην Ελλάδα.
Όμως, Η ΜΠΑΛΑ ΣΤΗΝ ΕΞΕΔΡΑ!!! Από το πρώτο ημίχρονο
Κα Πρόεδρε του Αρείου Πάγου, κύριοι της Σχολής Δικαστών, -επί της ουσίας θέλουμε-
ΠΟΤΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΘΑ ΑΠΟΝΕΜΗΘΕΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ;
ΠΟΤΕ Η ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΘΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΝΑ, λέγεται πως, ΕΙΝΑΙ ΕΡΓΑΛΕΙΟ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΜΟΝΟ ΤΩΝ ΙΣΧΥΡΩΝ;
ΠΟΤΕ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΘΑ ΒΓΑΖΟΥΝ επί της ουσίας ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ;
Σκεφτείτε όλους αυτούς που πληρώνουν πανάκριβα διόδια σε έναν καρόδρομο, αποφασίστε χωρίς αναβολές επί μη ουσιαστικών στοιχείων, χωρίς τα δικαστήρια να μπορεί να λέγεται ότι γίνονται η μακρά χείρα οικονομικών συμφερόντων.
Αλλά τι ζητάμε;... Αποδείχθηκε ακόμα μια φορά ότι η δικαιοσύνη στην Ελλάδα δεν είναι τυφλή – απλώς δεν κρίνει για το άδικο του τιμήματος σε ημιτελή ανασφαλή δρόμο αλλά «αναβάλει για προσκόμιση τυπικών στοιχείων νομιμοποίησης των καταναλωτών που θα συνεχίζουν να πληρώνουν αγύριστα χαράτσια»!
ΚΡΙΜΑ