Απάντηση ΙΝΚΑΤρίτη 7 Νοεμβρίου 2006

ΣΧΕΔΙΟ ΤΗΣ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ


ΣΧΕΔΙΟ ΤΗΣ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ
(ΣΤΑ ΧΡΩΜΑΤΑ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ)
ΔΤ 7/11/06.         

[Το παρόν αποτελεί την συνεισφορά του ΙΝΚΑ στην καμπάνια για τα «Χρώματα της Υγείας» ]
Το ΙΝΚΑ/ ΓΕΝΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ προσθέτει με τη μορφή 7 συμβουλών το «σχέδιο που θα αναδείξει τα χρώματα». Άλλωστε είναι γνωστό πως, μόνο με το χρώμα, χωρίς το σχέδιο ο «πίνακας» της διατροφής-υγείας θα είναι ημιτελής. Έτσι το ΙΝΚΑ/ ΓΕΝΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ συνιστά:
1.      Να δούμε με κέφι και ενδιαφέρον την διατροφή μας, να της αφιερώσουμε χρόνο και σκέψη. Όταν κατά μέσον όρο καταναλώνουμε τρεισήμισι ώρες την ημέρα στην Τηλεόραση (!) αξίζει να διαθέσουμε την μισή ώρα στην διατροφή μας που είναι η Ζωή μας, η Υγεία μας αλλά και η Εμφάνισή μας.
2.      Να ξαναβάλουμε το «τσουκάλι» στην κουζίνα μας, η βάση της διατροφής μας να είναι το σπιτικό φαγητό και μάλιστα το μαγειρεμένο με τις ουσίες και τον τρόπο της Παραδοσιακής – Ελληνικής Διατροφής  .
3.      Να ετοιμάζουμε το κολατσιό για τη δουλειά ή  για το σχολείο από το σπίτι.
4.      Να αποφεύγουμε τα τυποποιημένα τρόφιμα, όταν τα καταναλώνουμε να διαλέγουμε το πιο παλιό και το πιο απλό είδος τυποποίησης. Να μη διστάζουμε να ζητάμε από τις εταιρείες πληροφορίες για την ποιότητα των προϊόντων τους ιδιαίτερα αν είναι καθαρά από μεταλλαγμένα
5.      Να τρώμε όταν πεινάμε και είμαστε ήρεμοι, και όχι μηχανικά «επειδή είναι η ώρα».
6.      Όταν δεν είμαστε βέβαιοι για την ποιότητα και την καθαριότητα ενός έτοιμου φαγητού   ή κολατσιού, πολύ απλά, να το αποφεύγουμε. Κίνδυνος θανάτου από … πείνα ευτυχώς δεν υφίσταται. 
7.      Καμιά ανοχή στα διατροφικά σκουπίδια - ιδιαίτερα για τα παιδιά μας.