Απάντηση ΙΝΚΑΠέμπτη 12 Ιανουαρίου 2006

ΜΕΤΑΛΛΑΓΜΕΝΑ ΤΕΡΑΤΑ ΣΤΟ ΠΙΑΤΟ ΜΟΥ; ΟΧΙ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ!ΜΕΤΑΛΛΑΓΜΕΝΑ ΤΕΡΑΤΑ ΣΤΟ ΠΙΑΤΟ ΜΟΥ; ΟΧΙ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ!
Δ.Τ.12/1/2006
To ΙΝΚΑ Ινστιτούτο Καταναλωτών μετά τις χθεσινές πιέσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την καλλιέργεια μεταλλαγμένων στη χώρα μας επισημαίνει:
Είναι γεγονός αναμφισβήτητο ότι οι Έλληνες (όπως και οι Ευρωπαίοι) πολίτες έχουν απορρίψει με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο τα μεταλλαγμένα, τόσο στη κατανάλωση όσο και στην παραγωγή.
Έγκυρες δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι σε ποσοστό 95% απαξιώνουν τα μεταλλαγμένα (γενετικά τροποποιημένα): 

Οι αγρότες δεν θέλουν να τα καλλιεργήσουν, οι καταναλωτές για να προστατεύσουν την υγεία τους δεν τα θέλουν στο πιάτο τους, οι οικολογικές οργανώσεις επισημαίνουν τους κινδύνους για τη φύση και τη βιοποικιλότητα, η Τοπική Αυτοδιοίκηση κηρύσσει περιοχές της πατρίδας μας ελεύθερες από μεταλλαγμένα και τέλος όλα τα πολιτικά κόμματα απορρίπτουν τα μεταλλαγμένα.
Η πιθανότητα επικράτησης των μεταλλαγμένων, αν καθυστερήσει να ανατραπεί εξ ολοκλήρου, μπορεί να καταργήσει όλους τους κανόνες της Οικονομίας.
ΔΕΝ ΘΑ ΚΑΛΛΙΕΡΓΗΣΟΥΜΕ ΜΕΤΑΛΛΑΓΜΕΝΑ ΜΕ ΤΟ ΖΟΡΙ
ΔΕ ΘΑ ΦΑΜΕ ΜΕΤΑΛΛΑΓΜΕΝΑ ΜΕ ΤΟ ΖΟΡΙ
Το ΙΝΚΑ καλεί την Κυβέρνηση να συνεχίσει τη θετική στάση του Έλληνα επιτρόπου στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή, που καταψήφισε τα μεταλλαγμένα, να χρησιμοποιήσει όλα τα νομικά εφόδια που δίνονται από το Σύνταγμα και την κοινοτική νομοθεσία, να συνεχίσει την Εθνική Σύμπνοια σε αυτό το μείζον πρόβλημα και τελικά να μην επιτρέψει την καλλιέργεια των μεταλλαγμένων στην χώρα μας. Μπορεί να το κάνει.
ΜΕΤΑΛΛΑΓΜΕΝΑ ΤΕΡΑΤΑ, ΟΥΤΕ ΣΤΟ ΡΑΦΙ ΟΥΤΕ ΣΤΟ ΧΩΡΑΦΙ.
ΜΕΤΑΛΛΑΓΜΕΝΑ ΤΕΡΑΤΑ ΣΤΟ ΠΙΑΤΟ ΜΟΥ; ΟΧΙ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ!