Απάντηση ΙΝΚΑ



Παρασκευή 23 Μαΐου 2014

ΠΕΙΡΑΙΩΤΕΣ ΣΩΣΤΕ ΤΑ ΔΕΝΤΡΑ Ο εργολάβος δεν δικαιούται ούτε να πειράξει το οποιοδήποτε δέντρο



ΙΝΚΑ-ΔΤ 514/23-5-2014 
Πανευρωπαϊκό κίνημα: TRAM NO WAY !
AMYNA ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΤΡΑΜ
Οδηγία ΙΝΚΑ
ΠΕΙΡΑΙΩΤΕΣ ΣΩΣΤΕ ΤΑ ΔΕΝΤΡΑ
ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΣΤΕ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ ΣΑΣ,
ΤΙ ΥΠΟΧΡΕΟΥΤΑΙ Ο ΕΡΓΟΛΑΒΟΣ
Ο εργολάβος δεν δικαιούται ούτε να πειράξει (καταστροφή, αφαίρεση, μετακίνηση,  κοπή κτλ) το οποιοδήποτε δέντρο, έστω και ένα, χωρίς ειδική απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου  και από την αρμόδια Επιτροπή Αρχιτεκτονικού Ελέγχου ΕΠΑΕ (άρθρο 40 παρ.2 Ν.1337/1983). Η οποιαδήποτε αυθαίρετη παρέμβαση σε δέντρο αποτελεί ποινικό αδίκημα με βάση τον νόμο (άρθρο 458 του Ποινικού Κώδικα και  άρθρο 29 Ν.1650/1986).
Συνεπώς αν ο εργολάβος κόψει δέντρο καλέστε αμέσως την  Αστυνομία (το 100) ή απευθυνθείτε στην Εισαγγελία Πειραιά (Σκουζέ και Φίλωνος) και υποβάλετε μήνυση . Αν ο εργολάβος σας απειλήσει και αυτός  με μήνυση, υποβάλλετέ του και εσείς επιπλέον μήνυση για απειλή, ψευδή καταμήνυση και παρεμπόδιση των συνταγματικών σας  δικαιωμάτων.
ΔΙΑΚΑΙΟΥΣΤΕ ΧΡΗΜΑΤΙΚΗ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗ, αν  προξενήσει φθορές στην ιδιοκτησία σας ή στο μαγαζί σας, αν εσείς ή συγγενής σας ή πελάτης σας πάθει ατύχημα από κακοτεχνίες ή παραλήψεις του εργολάβου, καλέστε την αστυνομία (το 100) να καταγράψει το γεγονός, τραβήξτε φωτογραφίες βρείτε μάρτυρες, για να διεκδικήσετε την αποζημίωση από τη φθορά της ιδιοκτησίας σας  και την  ηθική βλάβη.

Δεν είστε υποχρεωμένοι να δίνετε το οπουδήποτε στοιχείο ή διευκόλυνση ή εμπιστοσύνη στον εργολάβο. Ο εργολάβος  δεν είναι  δημόσια αρχή, ούτε θεσμικό όργανο, κρατείστε τον σε απόσταση.  
ΤΟ ΤΡΑΜ ΔΕΝ ΘΑ ΜΠΕΙ ΣΤΟΝ ΠΕΙΡΑΙΑ