Απάντηση ΙΝΚΑΠαρασκευή 24 Μαΐου 2013

Μια επιστολή από τον ΠΙΣ (Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο) που δεν κατανοούμε...

Μια επιστολή από τον ΠΙΣ (Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο)
 που δεν κατανοούμε... 
Λάβαμε στις 21/5/2013 μία επιστολή από τον ΠΙΣ (Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο)  υπογεγραμμένη, όχι από γιατρό μέλος της Διοίκησής του αλλά από διοικητικό υπάλληλο του παραπάνω σωματείου, για το θέμα των μεταμοσχεύσεων.   Παραθέτουμε  εδώ:

 (πατήστε στην εικόνα για μεγέθυνση) την πλήρη επιστολή. Aναφέρουμε  μόνο τα αρχικά του εν λόγω υπαλλήλου από ευαισθησία στα προσωπικά δεδομένα.
 Ακολουθεί η απάντηση από εθελοντή του ΙΝΚΑ στην εν λόγω επιστολή:

Αξιότιμε κύριε Η.

Σε συνέχεια της τηλεφωνικής μας ενημέρωσης της 21.05.2013 και της επιστολής σε έντυπο του ΠΙΣ υπογεγραμμένο από εσάς με ΑΠ1894/22.05.2013.

Όπως ο ίδιος υπογράφετε στην παραπάνω επιστολή, είναι φανερό ότι ανήκετε στο διοικητικό προσωπικό του ΠΙΣ  και σίγουρα δεν είστε εκλεγμένος στην Διοίκησή του. Δεν μας δηλώνετε ούτε ιατρός, άρα δεν έχετε δώσει τον Ιπποκράτειο Όρκο. Συνεπώς παρά τον ούτως ή άλλως αναμφισβήτητο σεβασμό στο πρόσωπό σας   επιτρέψτε μου να σας επισημάνω ότι δεν είστε αρμόδιος (ούτε θα σας ζητηθεί καμία ευθύνη) για θέματα που αφορούν  στην  ζωή,  στην ασφάλεια  του  ασθενή  και     στη  διαχείριση  του Ιατρικού Απορρήτου. Πολλώ δε μάλλον δεν νομιμοποιείστε να ζητάτε, την κατάργηση ανακοίνωσης του ΙΝΚΑ και μάλιστα «άμεσα».

Απλή ανάγνωση του εντύπου, που προτείνει (χωρίς να εξαναγκάζει)  το ΙΝΚΑ, γράφει ότι η κοινοποίηση απευθύνεται στον ΠΙΣ υπόψη του Προέδρου ο οποίος και   έχει τον θεσμική δυνατότητα να απευθυνθεί στο ΙΝΚΑ για τέτοια θέματα.

Περιμένουμε λοιπόν, σε εύθετο χρόνο, την άποψη του Προέδρου σας, και αν είναι δυνατόν όχι μόνο στο θέμα της κοινοποίησης της επιστολής, αλλά και για τον νόμο 3984/2011 -«Νόμο  Λοβέρδου»  που  καταργεί,  ειδικά  στην  Ελλάδα  και  με  πρωτοφανή  τρόπο,  την
αυτοδιάθεση του ανθρώπινου σώματος και βάζει σε κίνδυνο την ζωή των πολιτών.

Εν τω μεταξύ, χρησιμοποιώντας και εμείς την περιβόητη «Εικαζόμενη συναίνεση» νομιμοποιούμαστε να υποθέσουμε ότι το θέμα λήγει εδώ και   ότι οι επιστολές που κοινοποιούνται «υπ΄όψιν του Προέδρου σας» θα χρησιμοποιηθούν από αυτόν όπως προτάσσει ο όρκος του και η εκλογή του στο υψηλό αξίωμα του.

Γ. Λ. εθελοντής ΙΝΚΑ


ΥΓ1. Όπως σας ενημέρωσα και προφορικά το σύνολο της σχετικής αλληλογραφίας θα αναρτηθεί στις ιστοσελίδες μας.

ΥΓ2. Σας παρακαλούμε να σταματήσετε τα συνεχή τηλεφωνήματα στο ΙΝΚΑ, καθόσον απασχολείτε το τηλέφωνο που χρησιμοποιούμε για να δεχόμαστε τις καταγγελίες των πολιτών.