Απάντηση ΙΝΚΑΚυριακή, 28 Απριλίου 2013

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΕΜΠΟΡΕΥΜΑΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΝΕΡΟΥ

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΕΜΠΟΡΕΥΜΑΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΝΕΡΟΥ

 ΟΧΙ ΣΤΟΥΣ ΠΟΛΥΕΘΝΙΚΟΥΣ ΑΕΡΙΤΖΗΔΕΣ


ΙΝΚΑ – ΔΤ 432 29.04.13

Το νερό είναι φυσικό, κοινωνικό και εθνικό αγαθό. Δεν επιτρέπεται η εμπορευματοποίησή του. Το διαχειρίζεται το κράτος, όχι με σκοπό το κέρδος, αλλά την είσπραξη από τους πολίτες των ελάχιστων λειτουργικών εξόδων για να έχει τη δυνατότητα να τους παρέχει φτηνό, καθαρό νερό.

Στα πλαίσια του νέου ολοκληρωτισμού, χρησιμοποιείται για κερδοσκοπία από εταιρείες αεριτζήδων (που μας «πουλάνε» τα φυσικά και κοινωνικά μας δικαιώματα χωρίς να παράγουν τίποτα) και που θα διαθέτουν ακριβό και κακής ποιότητας νερό. Σε αρκετές περιπτώσεις, η χαμηλή ποιότητα του νερού οδήγησε σε μαζικές μολύνσεις, όπως στη Ν. Αφρική, ακόμη και σε θανάτους, όπως στον Καναδά. Στη Ρουμανία, από το 2001 όπου η υπηρεσία ιδιωτικοποιήθηκε, η τιμή του νερού δωδεκαπλασιάστηκε! Πολλά είναι και τα παραδείγματα διαφθοράς και μεγαλοφοροδιαφυγής από αυτές τις εταιρείες, με τρανταχτό το παράδειγμα της Μ. Βρετανίας, όπου αποκαλύφθηκε ότι οι εργασίες των επιχειρήσεων ύδρευσης επιβαρύνουν τους βρετανούς καταναλωτές ετησίως με περίπου 2 δις λίρες περισσότερα απʼ όσα αν χρηματοδοτούνταν από το κράτος!

Στη Γαλλία, που είχε μακροχρόνια παρουσία ιδιωτών στη διαχείριση του νερού, και μάλιστα με γαλλικές πολυεθνικές, έχει αρχίσει η αντίστροφη διαδικασία : στο Παρίσι και σε άλλες οκτώ γαλλικές πόλεις, το νερό επιστρέφει στους δήμους και οι εταιρείες των αεριτζήδων απομακρύνονται.

Το ΙΝΚΑ συνεργάζεται με την οργάνωση SAVEGREEKWATER και συμμετέχει στην Ευρωπαϊκή Πρωτοβουλία Πολιτών για τη θεσμοθέτηση από το ευρωκοινοβούλιο της μη εμπορευματοποίησης των υπηρεσιών ύδρευσης. Αυτή τη στιγμή 1.500.000 ευρωπαίοι πολίτες έχουν υπογράψει το επίσημο κείμενο της Ευρωπαϊκής Πρωτοβουλίας Πολιτών. Στην Ελλάδα, οι συμμετοχές φτάνουν τις 9.200, ενώ πρέπει να είναι τουλάχιστον 16.500.

Καλούμε όλους τους Έλληνες να ενημερωθούν και να υπογράψουν το κείμενο της Ευρωπαϊκής Πρωτοβουλίας Πολιτών, με την απάιτηση το νερό να συνεχίσει να παρέχεται ως δημόσιο αγαθό σε υψηλή ποιότητα και χαμηλή τιμή.
          


Ο ιστότοπος που μπορούν οι Έλληνες πολίτες να υπογράψουν είναι www.right2water.eu/el/node/5. ή http://tinyurl.com/nero1650

  • ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΕΜΠΟΡΕΥΜΑΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΦΥΣΙΚΩΝ ΑΓΑΘΩΝ (ΝΕΡΟ, ΑΕΡΑΣ, ΟΙΚΙΑΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ)
  • ΟΧΙ ΣΤΟΥΣ ΑΕΡΙΤΖΗΔΕΣ
  • ΟΧΙ ΣΤΑ ΧΑΡΑΤΣΙΑ
  • ΟΧΙ ΣΤΑ ΠΡΟΣΧΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΧΡΕΟΣ, ΔΑΝΕΙΣΤΕΣ κτλ

ΤΟ ΝΕΡΟ ΘΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΕΙ ΦΥΣΙΚΟ, ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΚΑΙ ΕΘΝΙΚΟ ΑΓΑΘΟ.


ΥΓ: Όποια  «έξυπνα παλικάρια», αν «αγοράσουν» το Ελληνικό Νερό δεν θα δώσουν ούτε δεκάρα! Αντιθέτως θα εισπράξουν πάνω από 700.000.000 ευρώ! Δηλαδή το σύνολο των απαιτήσεων της ΕΥΔΑΠ προς το κράτος και ΟΤΑ μείον την τιμή «πώλησης»…