Απάντηση ΙΝΚΑΠαρασκευή 15 Μαρτίου 2013

ΤΟ ΙΝΚΑ ΖΗΤΑ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΒΟΗΘΕΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΟΥΜΕ ΤΑ ΧΑΡΑΤΣΙΑ
ΤΟ ΙΝΚΑ ΖΗΤΑ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΒΟΗΘΕΙΑ

ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ

ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΟΥΜΕ ΤΑ ΧΑΡΑΤΣΙΑ
ΙΝΚΑ-ΔΤ 404/15.03.2013Το ΙΝΚΑ προσέβαλλε το Χαράτσι της ΔΕΗ στο Πολυμελές Πρωτοδικείο Αθηνών το οποίο με την ιστορική 1101/12 απόφασή του δέχτηκε ότι δεν μπορεί να συνδέεται το Χαράτσι (ΕΕΤΗΔΕ) με την πληρωμή της ΔΕΗ, ούτε να διακόπτεται το ρεύμα του καταναλωτή που δεν πληρώνει το Χαράτσι. Αυτό ήταν μια μερική νίκη αφού, ναι μεν δεν καταργεί το Χαράτσι αλλά, δίνει μια ανάσα στον πολίτη και δεν τον εκβιάζει για την καταβολή του Χαρατσιού. Να σημειώσουμε ότι η διακοπή του ρεύματος για την μη πληρωμή του Χαρατσιού αποτελεί σωματική τιμωρία αφού ο καταναλωτής στερείται των στοιχειωδών (μένει βρώμικος, κρυώνει τον Χειμώνα, δεν μπορεί να μαγειρέψει κτλ), είναι συνεπώς μια επιστροφή στην Τουρκοκρατία, που προσβάλλει τον πολιτισμό μας.Το κράτος όμως, με τον Ι. Στουρνάρα, έχει προσφύγει στον Άρειο Πάγο και ζητά να διακόπτεται το ρεύμα, όταν δεν πληρώνεται το Χαράτσι. Το κράτος ξοδεύει απεριόριστα λεφτά για να σύρει το ΙΝΚΑ σε Δικαστήρια, το ΙΝΚΑ όμως δεν έχει αυτή τη δυνατότητα, στερείται χρημάτων, όχι μόνο για την αμοιβή των δικηγόρων του (αυτοί δουλεύουν αφιλοκερδώς), αλλά και για να καλύψει τα λειτουργικά έξοδα της Δίκης, όπως τα παράβολα.

Το ΙΝΚΑ δεν διάλεξε την εύκολη λύση όπως οι «Μη» Κυβερνητικές Οργανώσεις και κάποιοι σύλλογοι., Να ασκεί «δημιουργική κριτική» στην κυβέρνηση και να ξορκίζει την «κακή κρίση». Να χτυπά την πόρτα των μεγάλων προμηθευτών. Έτσι θα είχε απεριόριστο χρήμα, τώρα όμως:ΤΟ ΙΝΚΑ ΠΙΘΑΝΟΝ ΝΑ ΜΗΝ ΜΠΟΡΕΣΕΙ ΝΑ ΠΑΡΑΣΤΕΙ ΜΕ ΔΙΚΗΓΟΡΟ

 ΣΤΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΧΑΡΑΤΣΙ ΣΤΟΝ ΑΡΕΙΟ ΠΑΓΟ

Για αυτό ζητά την Οικονομική Συνδρομή των πολιτών

για τα έξοδα της συγκεκριμένης δίκης

(Πράγμα που για πρώτη φορά πράττει)Οι πολίτες που θέλουν να συνδράμουν μπορούν να καταθέσουν το οποιοδήποτε ποσό στον λογαριασμό 175/296007-97 στην Εθνική Τράπεζα ή στα γραφεία μας Γ΄ Σεπτεμβρίου 13 στον 5ο όροφος, κοντά στην Ομόνοια, ώρες γραφείου 9-3.Οι πολίτες καταναλωτές γνωρίζουν ότι όσο διαρκεί η Κατοχή τα χαράτσια θα παραμένουν και θα αυξάνουν. Σκέφτονται μάλιστα να τα συνδέσουν, εκτός από το Ηλεκτρικό, και με το Νερό ώστε ο εκβιασμός να είναι πλήρης.

Είναι βασικό μαζί με τις κινητοποιήσεις των Πολιτών-Καταναλωτών να υπάρχουν και οι δικαστικές ενέργειες, ώστε όταν ο παρών Ολοκληρωτισμός θα έχει εκδιωχθεί, να φύγει και το νομικό του αποτύπωμα.

Παράλληλα το ΙΝΚΑ καλεί τους πολίτες την Παρασκευή 22 Μαρτίου 2013 και ώρα 9 το πρωί στον Άρειο Πάγο, επί της οδού Λ. Αλεξάνδρας.ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΗΣΟΥΜΕ ΤΑ ΧΑΡΑΤΣΙΑ