Απάντηση ΙΝΚΑ



Παρασκευή 30 Δεκεμβρίου 2011

Επτά (7) συμβουλές Για την Υγεία και την Ποιότητα Ζωής



Επτά (7) συμβουλές
Για την Υγεία και την Ποιότητα Ζωής

ΙΝΚΑ - ΔΤ  30.12.11



Το ΙΝΚΑ επ’ ευκαιρία του νέου Χρόνου επειδή συμμερίζεται την ανησυχία του κόσμου αλλά και τον προβληματισμό του για το πώς αυξάνουν οι διάφορες θανατηφόρες νόσοι (καρκίνος, καρδιαγγειακά, αλτσχάιμερ κτλ ) έχει να παρατηρήσει - έπειτα από συνεργασία που είχε με ανεξάρτητους από συμφέροντα επιστήμονες:
Οπωσδήποτε η όξυνση των νόσων συναρτάται από τον τρόπο ζωής που έχει επιβληθεί τα τελευταία χρόνια. Συνεπώς η αλλαγή του τρόπου ζωής μπορεί οπωσδήποτε να λειτουργήσει προληπτικά, και στις περισσότερες περιπτώσεις θεραπευτικά, με την φαρμακευτική αγωγή όπου είναι απολύτως αναγκαία.
Όπως, για παράδειγμα, έχει πια γίνει γενικά αποδεκτή η ανάγκη αλλαγής του τρόπου ζωής για τα καρδιαγγειακά (με δίαιτα, άσκηση κτλ).
Το ΙΝΚΑ (συνιστά τους για την πρόληψη των νόσων, την θεραπεία και την γενικότερη βελτίωση της Υγείας και της Ποιότητας Ζωής :
1.Βελτίωση της διατροφής (τέλος στις σκουπιδοτροφές, και στις ραφιναρισμένες όπως προϊόντα άσπρου αλευριού και άσπρης ζάχαρης). Γνήσια Μεσογειακή Διατροφή (με ήπιο μαγείρεμα) με βάση τα πράσινα λαχανικά, τα φρούτα, τα όσπρια το ψωμί ολικής άλεσης, τα πλήρη δημητριακά τους ωμούς, ανάλατους ξηρούς καρπούς και λίγο ψάρι.
2.’Αμεση διακοπή του καπνίσματος και περιορισμός των διεγερτικών (τσάι, καφές) και του αλκοόλ.
3. Δραστικός περιορισμός των ζωικών. Από τα 21 (είκοσι ένα) γεύματα της βδομάδας, το πολύ 3 (τρία) να έχουν το οποιοδήποτε ζωικό (κρέας, ψάρι, κοτόπουλο, γάλα και διάφορά γαλακτοκομικά).
4. Ήπια σωματική άσκηση 5 (πέντε) φορές τη βδομάδα – έστω μισή ώρα περπάτημα, πεντάλεπτη έκθεση στο ήλιο και επαρκής ύπνος.
5. Περιορισμός της τηλεθέασης, τηλεόραση με ανοικτό το φως με συχνά διαλλείματα και όχι περισσότερο από 2 (δύο) συνεχόμενες ώρες. Δραστικός περιορισμός στο κινητό-κυρίως για παιδιά κάτω των 18 (δεκαοκτώ)
6. Πνευματικά παιχνίδια (σταυρόλεξο, σκάκι, Sudoku κτλ)
7.Προσπάθεια, κατά το δυνατόν, για καθαρό περιβάλλον, για καλή ψυχική κατάσταση, χαλάρωση, σωστές (μη ανταγωνιστικές) ανθρώπινες σχέσεις και κοινωνική δραστηριότητα.