Απάντηση ΙΝΚΑΚυριακή 27 Μαρτίου 2011

ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΜΠΑΜΠΗ ΔΕΛΗΝΤΑΔΑΚΗ 27/3/2011ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΜΠΑΜΠΗ ΔΕΛΗΝΤΑΔΑΚΗ ΜΕΛΟYΣ  ΔΣ ΙΝΚΑ/ ΓΕΝΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ ΣΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΤΗΣ 27ης ΜΑΡΤΙΟΥ ΤΟΥ 2011 ΚΑΤΑ ΤΗΣ «ΚΑΡΤΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ»

Στη σημερινή μας  συγκέντρωση το ΙΝΚΑ λέει ένα ξεκάθαρο ΟΧΙ :

·        Στο ηλεκτρονικό φακέλωμα και στην αριθμοποίηση του ανθρώπινου προσώπου.

·        Στο ξεγύμνωμα του πολίτη.

·        Στο τσιπάρισμα  και στην εμφύτευση που σχεδιάζουν.

Το ΙΝΚΑ μαζύ με τον λαό (λαϊκούς και κληρικούς) αγωνίζεται για το αυτονόητο δικαίωμα του  ανθρώπου στην Ελευθερία:

·        Να έχουμε απαραβίαστη προσωπική ζωή.

·        Να περπατάμε όπου και όποτε θέλουμε, και να συναντάμε όποιον θέλουμε.

·        Να αγοράζουμε  ό,τι θέλουμε να και να διαβάζουμε όποια βιβλία θέλουμε.

·        Χωρίς κάθε κίνησή μας να καταγράφεται, χωρίς  κάθε αγορά μας να παρακολουθείται, χωρίς  να έχουμε στο κατόπι μας κανένα ηλεκτρονικό χαφιέ 

Η Ελευθερία για μας τους Έλληνες δεν έχει ένα αφηρημένο περιεχόμενο. Η Ελευθερία για μας τους Έλληνες είναι τρόπος ζωής και καθημερινής έκφρασης. 

Οι πρόγονοί μας αγωνίστηκαν για την Ελευθερία.

Οι πρόγονοί μας  μάς δίδαξαν τι είναι υποδούλωση, επειδή γνώριζαν :

·        Τον Αγά στην Τουρκοκρατία που παρακολουθούσε  τί συμβαίνει στο σπίτι σου.

·        Τον μπλοκ μάιστερ (BlockMeister), τον τετραγωνάρχη,  στην περίοδο του Ναζισμού που επιτηρούσε την προσωπική ζωή του καθενός και τα πιστεύω του.

·        Τον Δεσμοφύλακα στα στρατόπεδα συγκέντρωσης του Άουσβιτς και του Νταχάου (όπου είχαν φυλακιστεί πολλοί Έλληνες). Σε αυτά τα στρατόπεδα ο κρατούμενος δεν είχε όνομα αλλά ένα χαραγμένο αριθμό στο χέρι – είχε ΕΚΑΜ.

·        Και τέλος τον χαφιέ της Χούντας που παρακολουθούσε κάθε πτυχή της ζωής μας.

Είναι εντολή των προγόνων μας να μείνουν ως μελανή  ιστορική μνήμη ο Αγάς, ο Τετραγωνάρχης, ο Δεσμοφύλακας και ο Χαφιές. Να μην αναβιώσουν με ηλεκτρονική μορφή .

Να μην κάνουμε το χατίρι στη Νέα Τάξη, στην Παγκοσμιοποίηση, στον Εκσυγχρονισμό, στις «Μεταρρυθμίσεις»,   ή όπως αλλιώς ονομάζεται σήμερα ο Φασισμός.

Για εμάς τους Έλληνες η Ελευθερία έχει επιπλέον και ένα πρακτικό περιεχόμενο. Γνωρίζουμε αυτό που έγραψε ο μεγάλος μας ποιητής, ο Κωστής Παλαμάς: «Η προκοπή για τους ελευθέρους για μας ».

Μόνο όταν  είμαστε ελεύθεροι μπορούμε να υπερασπίσουμε τη χώρα μας, την περιουσία μας, ακόμα και τη ζωή και  την  υγεία μας.

Ας αναλογιστούμε πως χάθηκε η μικρομεσαία ιδιοκτησία στην πρώτη Κατοχή 1941-1944, όταν ο ελληνικός λαός ήταν υπόδουλος στη  γερμανική  μπότα. Οι ομοιότητες με τη σημερινή κατευθυνόμενη φτώχια, υπερχρέωση και κατάσχεση της μικρομεσαίας ιδιοκτησίας δεν είναι καθόλου τυχαίες

Ας δούμε τα δήθεν επιχειρήματα τους:

·        Μας λένε ότι αφού έχετε κινητά και τραπεζικές κάρτες είναι το ίδιο με την κάρτα του πολίτη. Αυτό το επιχείρημα είναι κυριολεκτικά ανόητο. Το κινητό μου το χρησιμοποιώ αν θέλω, όποτε θέλω, όποτε κρίνω  το απενεργοποιώ ή το αφήνω σπίτι μου. Το ίδιο και την τραπεζική μου κάρτα. Κανείς δεν με υποχρεώνει να τα  έχω συνέχεια μαζύ μου, σε αντίθεση με τη σχεδιαζόμενη κάρτα του πολίτη  που θα πρέπει να έχω συνέχεια στο πορτοφόλι μου. Επιπλέον ούτε η τηλεφωνική εταιρεία μπορεί να έχει πρόσβαση στις καταθέσεις μου ούτε η τράπεζα στα τηλεφωνήματά μου. Τέλος το κράτος μόνο για σοβαρό λόγο και με δικαστική συνδρομή μπορεί να άρει το απόρρητο των καταθέσεων και των τηλεφωνημάτων.

Η ουσία του ηλεκτρονικού φακελώματος είναι η σχεδιαζόμενη  κατάργηση όλων των απορρήτων και κάθε επαγγελματικής δεοντολογίας  για το πλήρες φακέλωμα και ξεγύμνωμα του ανθρώπου .  

Αν μας επιβάλλουν την «κάρτα του πολίτη» το τσιπάρισμα θα είναι γεγονός και  η εμφύτευση θα είναι θέμα χρόνου.

·        Μας λένε ότι το ηλεκτρονικό φακέλωμα (ΕΚΑΜ,  «κάρτα του πολίτη», κάρτα του εργαζόμενου, ηλεκτρονική συνταγογράφηση, ηλεκτρονική διακυβέρνηση  κτλ ) είναι το αναπότρεπτο  αποτέλεσμα της … επιστημονικής προόδου. Τους απαντάμε: Εμείς την πρόοδο την βλέπουμε όπου υπάρχει ελευθερία, προκοπή και ευημερία. Εμείς την επιστήμη την βλέπουμε στην υπηρεσία του ανθρώπου και των αναγκών του. Εμείς την επιστήμη δεν την θέλουμε στην υπηρεσία εκείνων των δυνάμεων που απεργάζονται την εκμετάλλευση και την υποδούλωση του Ανθρώπου.

Αντίθετα, η πρόοδος της πληροφορικής και των ηλεκτρονικών υπολογιστών καθιστά άχρηστη την αριθμοποίηση του Ανθρώπου, καθιστά άχρηστη την «κάρτα του πολίτη».

Επιπλέον το ηλεκτρονικό φακέλωμα, όπου προσπαθούν να  εφαρμόσουν, έχει δημιουργήσει τεράστια κόστη και έξοδα, που εισπράττουν επιδέξιοι αεριτζήδες, και βέβαια θα πληρώσει ο λαός.

·        Μας λένε ότι με το ηλεκτρονικό φακέλωμα θα παταχθεί η φοροδιαφυγή  η διαφθορά γενικότερα. Εδώ τους χρειάζεται ένας καλός καθρέφτης, για να δουν τους διεφθαρμένους. Και αν δεν τους φτάνει, ας ψάξουν στον τύπο και στο διαδίκτυο να τους βρουν. Και αν  δεν μπορέσουν, να τους θυμίσουμε εμείς τα γεγονότα, τα πρόσωπα, τις χαριστικές συμβάσεις και τους μεγαλο-οφειλέτες του δημοσίου.

Κατηγορούν τον Ελληνικό Λαό ότι δήθεν είναι διεφθαρμένος. Το ίδιο λένε σήμερα και στον Ιρλανδικό λαό.

Λένε στον ελληνικό λαό «μαζύ φάγαμε τα λεφτά » και στον ιρλανδικό λαό  «όλοι συμμετείχαμε στο πάρτυ».

Κοίτα ποιοι τα λένε , και κοίτα ποιον κοινό υποβολέα έχουν, που δεν είναι ούτε Έλληνας ούτε Ιρλανδός.

Δεν χρειάζεται καμιά «κάρτα πολίτη», κάρτα ήθους και πατριωτισμού  της πολιτικής ηγεσίας που κυβερνά χρειάζεται .


·        Το άλλο επιχείρημα είναι ότι το μέτρο της «κάρτας του πολίτη»  είναι ευρωπαϊκό. Εδώ τους χρειάζεται μια καλή απάντηση, γιατί δεν χαρίζουμε την Ευρώπη. Η  Ελλάδα δεν ανήκει στην Ευρώπη, η Ευρώπη ανήκει στην Ελλάδα, η Ευρώπη είναι πολιτιστική επαρχία της  Ελλάδας  .

Η Ευρώπη  παίρνει το όνομά της από την Ελληνική Μυθολογία και  χαρακτηρίζεται από τρία (3) κείμενα.

1.     Το Χάμπεας Κόρπους (Habeas Corpus) κατά  την εξέγερση του λαού στην Αγγλία στον 17ο αιώνα

2.     Τη Διακήρυξη των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου και του Πολίτη στη Γαλλική Επανάσταση τον 18ο αιώνα .

3.     Και το τρίτο το πιο ολοκληρωμένο το πιο πλήρες, το Ελληνικό Σύνταγμα της Επιδαύρου κατά την Εθνική μας  Παλιγγενεσία, μετά την επανάσταση του 1821. Αυτή την επανάσταση που διέλυσε την «Ιερά Συμμαχία» του Μέτερνιχ , αυτή την επανάσταση που απελευθέρωσε όλα τα έθνη και τους λαούς της Ευρώπης.  

Καμία λοιπόν σχέση  με τα τρία  παραπάνω κείμενα ελευθερίας δεν έχει ούτε ο ΕΚΑΜ, ούτε η συνθήκη του Σεγκέντ, ούτε η «κάρτα του πολίτη», ούτε το οποιοδήποτε μέτρο φακελώματος που προσπαθεί η Νέα Τάξη να επιβάλει από τις Βρυξέλες.

Και μια παρένθεση σχετικά με σχεδιαζόμενη  «κάρτα του μετανάστη». Πολλοί  από εμάς που συμμετέχουμε σε αυτή τη συγκέντρωση  έχουν πολλές αντιρρήσεις (και δίκαια)  με τον τρόπο που εισέρχονται  οι αλλοδαποί συνάνθρωποί μας, και προβληματίζονται πόσους μπορούμε να αντέξουμε. Πόσοι αλλοδαποί χωράνε σε μια χώρα ήδη φτωχή και υπό κατοχή. Όμως, κανείς από εμάς δεν σκέφτηκε ότι αυτοί οι συνάνθρωποί μας πρέπει να τσιπαριστούν να «χαραχτούν». Που είναι οι «αντιρατσιστικές» ΜΚΟ να διαμαρτυρηθούν  μαζύ μας ; 

·        Μας λένε πως δεν έχουμε να φοβηθούμε που όλα τα προσωπικά μας δεδομένα θα είναι στα χέρια κάποιων εταιρειών και εννοούν τις πολυεθνικές εταιρείες.

Για διαφημιστικούς σκοπούς, θέλουν τα προσωπικά μας δεδομένα, ισχυρίζονται.

Τι είναι, όμως,  οι πολυεθνικές εταιρείες;

Ο μπακάλης τις γειτονιάς μας – που του λέμε καλημέρα - ή έστω μια μεγάλη ελληνική επιχείρηση; Ας αφήσουμε δυο αγωνιστές, δημοκράτες,  αμερικάνους καθηγητές να μιλήσουν (τον Τζόελ Μπάκαν και τον Νόαμ Τσόμσκι):

Αυτές οι εταιρείες λειτουργούν περίπου ως μία ψυχοπαθολογική προσωπικότητα και η συμπεριφορά τους αν  δεν ελέγχεται  μπορεί να οδηγήσει στην καταστροφή

Και συμπληρώνουν, μιλώντας για τον χαρακτήρα ενός διαβολικού εργαλείου  που συστηματικά συντρίβει την ελευθερία τη δημοκρατία και τα ανθρώπινα ένστικτα στα οποία βασίζεται μια αξιοπρεπής ανθρώπινη ζωή ακόμα και η επιβίωση. (Από το βιβλίο the Corporation του Joel Bakan  )

Και αυτά τα λένε δύο  τίμιοι επιστήμονες που δεν είναι ούτε Έλληνες, ούτε ορθόδοξοι.

Θα εκχωρήσουμε σε αυτές τις εταιρείες τις πληροφορίες της ζωής μας;

Προφανώς όχι.

·        Τέλος μας καθησυχάζουν, αφού τα πλήρη στοιχεία μας,   επιδιώκουν να  τα διαχειρίζεται μια κυβέρνηση που ψηφίζουμε.

Για να μιλήσουμε ξεκάθαρα:

Ακόμα και όταν μια κυβέρνηση είναι εθνικά ανεξάρτητη δεν σημαίνει ότι της  εκχωρούμε τα πλήρη δικαιώματα στη ζωή μας, δεν ξεγυμνώνουμε τον εαυτό μας, δεν παραιτούμαστε από τα δικαιώματά μας  επειδή τους ψηφίσαμε. 

Η εξουσία που ασκεί κάθε κυβέρνηση  είναι ελεγχόμενη,  δεν είναι απεριόριστη. Έτσι λέει το Σύνταγμα της Επιδαύρου.

Όμως εδώ έχουμε και άλλα γεγονότα που μας κάνουν περισσότερο επιφυλακτικούς :

Εμείς ψηφίζουμε αλλά δεν γνωρίζουμε ποιος και πώς αποφασίζει.

Για παράδειγμα, ας μιλήσουμε για την πυρηνική ενέργεια: Εξελίσσεται αυτή τη στιγμή  το δυστύχημα στην Ιαπωνία  που θα σημάνει εκτός από τα σημερινά και χιλιάδες μελλοντικά θύματα που θα πεθάνουν επώδυνα από καρκίνο.

Και ένα μικρό παιδί ξέρει ότι η πυρηνική ενέργεια είναι η πιο ακριβή, η πιο ρυπογόνα κυριολεκτικά καταστροφική για τον άνθρωπο και τη φύση. Τα τρία ατυχήματα  Θρι Μέιλ Άιλαντ, Τσερνομπίλ, Φουκουσίμα είναι μόνο η κορυφή του παγόβουνου, σε μια σειρά συνεχών ατυχημάτων διαρροών, αποβλήτων και επώδυνου  θανάτου.

Παρόλα αυτά, προσέξτε, η προηγούμενη κυβέρνηση χαρακτήρισε … πράσινη και οικολογική την πυρηνική ενέργεια  και μάλιστα σε μια σεισμογενή χώρα σαν την Ελλάδα. Έτοιμοι ήταν να φέρουν πυρηνικά εργοστάσια στην Ελλάδα, ο θάνατος από την Ιαπωνία τους χάλασε τα σχέδια.

          Ήταν στο προεκλογικό της πρόγραμμα της προηγούμενης κυβέρνησης η πυρηνική ενέργεια  ;

          Ψήφισε κανείς από εμάς την … πράσινη-οικολογική  πυρηνική ενέργεια;

Με ποιο δικαίωμα οι Βρυξέλες βάζουν πρόστιμο  στη Κύπρο που είναι ανεξάρτητο κράτος, επειδή  αρνείται  την πυρηνική ενέργεια;

Ποιος ψηφίζει,  ποιος αποφασίζει ;

Σε ποιο προεκλογικό πρόγραμμα υπήρχε γραμμένο η κατοχή του ΔΝΤ και της Τρόικας, η κατευθυνόμενη φτώχεια, η καταστροφή της οικονομίας και κατάργηση των εργασιακών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων;

Σε ποιο προεκλογικό πρόγραμμα υπήρχε γραμμένο το ηλεκτρονικό φακέλωμα και η «κάρτα του πολίτη»;

Η μήπως το ηλεκτρονικό φακέλωμα είναι ένας τρόπος για να γίνουν τα παραπάνω πιο εύκολα; Η κατοχή, η κατευθυνόμενη φτώχεια, η καταστροφή της οικονομίας κατάργηση των εργασιακών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων.

Όσο η εξουσία δεν βρίσκεται στην Αθήνα.

Όσο η εξουσία ασκείται από τα γραφεία των πολυεθνικών μέσω των Βρυξελών

Έχουμε «άλλους 666» λόγους να μην τους εμπιστευόμαστε. Να κρατάμε ότι υλικό και ηθικό έχει αξία: Να προστατεύουμε τη γη μας,  την περιουσία μας, τα θρησκευτικά μας πιστεύω, τον πολιτισμό τη γλώσσα μας, την πολιτική μας  ιδεολογία και πάνω από όλα την ιστορική μνήμη και τον εθνικό μας αυτοσεβασμό.

Αυτός ο λαός είναι υπόδειγμα τιμιότητας εργατικότητας και φιλοξενίας. 

Επιστρέφουμε στους εκφραστές της Νέας Τάξης της κατηγορίες της διαφθοράς, της αεργίας  και του ρατσισμού.   

Αυτό το έθνος είναι ο πιλότος στους αγώνες για την ελευθερία σε όλη την Ευρώπη. Η προγονοί μας ελευθέρωσαν την Ευρώπη από «Ιερά Συμμαχία» του Μέτερνιχ. Οι πρόγονοί μας απέκρουσαν τον Φασισμό.

Σήμερα δεν αγωνιζόμαστε μόνο για την δική μας ελευθερία αλλά για την ελευθερία  και τα δικαιώματα των όλων των ευρωπαίων πολιτών.


Το ηλεκτρονικό φακέλωμα δεν θα περάσει.


Έξω η Νέα Τάξη από την Ελλάδα.