Απάντηση ΙΝΚΑΣάββατο 5 Απριλίου 2014

Άκουγε να μιλούν μπροστά του για τη δωρεά των οργάνων του!Άκουγε να μιλούν μπροστά του για τη δωρεά των οργάνων του!
5 Απριλίου 2014 arouraios.gr
Οι γιατροί είπαν στην οικογένεια του 43χρονου Σουηδού Jimi Fritze πως δεν είχε πια καμία ελπίδα, [τι μας θυμίζει αυτό;] άρχισαν μάλιστα να συζητούν και το ενδεχόμενο της δωρεάς οργάνων, όταν θα συνέβαινε το μοιράιο. Μόνο που τη συζήτηση άκουγε και ο ίδιος ο Fritze που δεν ήταν εγκεφαλικά νεκρός, όπως νόμιζαν, αλλά κειτόταν παράλυτος και δεν μπορούσε να μιλήσει!
Ο άνδρας άκουσε με τρόμο όλη τη συζήτηση, γράφει η Daily Mail, αλλά δεν μπορούσε να αντιδράσει.
Η οικογένειά του είχε φτάσει στο νοσοκομείο για να τον αποχαιρετίσει καθώς μετά τις εξετάσεις, οι γιατροί είπαν πως δεν είχε πια ελπίδα.
Ο 43χρονος είχε κυριολεκτικά μια δεύτερη ευκαιρία στη ζωή χάρη σε άλλο γιατρό που έτυχε να γυρίσει από διακοπές λίγες ημέρες μετά και είπε στην οικογένεια πως τα πράγματα δεν ήταν και τόσο άσχημα.
Ο Fritze υπέστη εγκεφαλική αιμορραγία ενώ βρισκόταν σε διακοπές, πριν από δύο χρόνια, στη Σουηδία.
«Ευτυχώς η σύντροφός μου είναι νοσοκόμα και ήξερε να μου δώσει τις πρώτες βοήθειες και να με κρατήσει στη ζωή μέχρι να φτάσουμε στο νοσοκομείο», λέει ο ίδιος.
«Μόνο η όραση και η ακοή μου λειτουργούσαν. Οι γιατροί είπαν στη σύντροφό μου πως δεν υπήρχε ελπίδα», αφηγείται. 

Αλλά τρεις ημέρες αργότερα μία γιατρός που επέστρεψε από διακοπές έδωσε πιο θετικές εκτιμήσεις και σύστησε στο προσωπικό να χορηγήσει στον Fritze κορτιζόνη για να υποχωρήσει το πρήξιμο στον εγκέφαλο.
Πέρασαν ακόμα τρεις εβδομάδες για να αποκατασταθεί η επικοινωνία του με τους άλλους και μόνο τότε κατάφερε να μοιραστεί τον τρόμο που πέρασε ακούγοντας τους γιατρούς να μιλούν μπροστά του για τη δωρεά των οργάνων του. Ένα χρόνο μετά ακόμα δεν έχει αναρρώσει πλήρως.
Προσέφυγε στη Δικαιοσύνη κατά του σουηδικού νοσοκομείου, διαμαρτυρόμενος για την τρομακτική για τον ίδιο συζήτηση, που έγινε ενώ ακόμα ήταν εν ζωή.