Απάντηση ΙΝΚΑΤετάρτη 1 Αυγούστου 2012

ΤΙ ΝΑ ΠΡΟΣΕΧΟΥΝ ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΟΤΑΝ ΦΕΥΓΟΥΝ ΔΙΑΚΟΠΕΣ


ΤΙ ΝΑ ΠΡΟΣΕΧΟΥΝ ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΟΤΑΝ ΦΕΥΓΟΥΝ ΔΙΑΚΟΠΕΣ :

Το  ΙΝΚΑ  συμβουλεύει τους πολίτες, πώς να προστατεύσουν  τα σπίτια από επιδόξους ληστές, που δεν κάνουν «διακοπές» και εκμεταλλεύονται την απουσία  μας  κατά τους καλοκαιρινούς μήνες. Εννέα (9) συμβουλές  

1.Πότε δεν ανακοινώνεται την αναχώρηση σας  για πού και πότε, καλό είναι να το γνωρίζουν   μόνο  συγγενικά σας πρόσωπα.
2.Δεν αλλάζεται πότε την καθημερινή όψη που είχε το  μπαλκόνι, η αυλή, ο κήπος, το γκαράζ, κ.λ.π. που να δηλώνουν την απουσία σας.
            3.Μπορείτε να τοποθετήσετε ηλεκτρονικό μετρητή ο όποιος να ανοίγει τα φώτα στον εσωτερικό χώρο σε διαφορετικές ώρες ώστε να δηλώνεται παρουσία ανθρώπων μέσα στο σπίτι και πότε  δεν αφήνετε επί 24ωρου  βάσεως το φως στο μπαλκόνι ανοιχτό. 
4.Πάντα φροντίζετε  εκ των πρότερων με φιλικό η συγγενικό σας πρόσωπο  να αδειάζει το γραμματοκιβώτιο, να κάνει πότισμα του κήπου η των λουλουδιών στο μπαλκόνι, μέχρι και αερισμό του σπιτιού, κ.λ.π ώστε να μην δηλώνετε πλήρως η απουσία σας.
5.Σε περίπτωση που έχετε  εγκαταστήσει ιδιωτικό συναγερμό, η ιδιωτική εταιρεία φύλαξης,  ειδοποιούμε την εταιρεία φύλαξης για τον χρόνο απουσίας μας και σε ποιο πρόσωπο θα αποφανθούν σε περίπτωση ανάγκης.
6.Καλό θα είναι πριν ξεκινήσετε να φύγετε από το σπίτι,  να ελέγχετε  σχολαστικά τις ηλεκτρικές συσκευές  αν είναι όλες  απενεργοποιημένες,   καθώς  και να γίνετε σχολαστικός  έλεγχος σφραγίσματος θυρών και παραθύρων, και ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΤΕ πάντα κλείνουμε τον γενικό του νερού.
7.Για τους χρηστές του διαδικτύου υπάρχει τρόπος παρακολούθησης των χώρων του σπιτιού  on line  και γίνεται σε συνεννόηση με τον τεχνικό σας.
8.Καλό θα είναι αν η οικογένεια διαθέτει επιπλέον τροχοφόρο όχημα να παραμένει στους χώρους της πυλωτής, η στην αυλή, ώστε  να προδιαθέτει δήθεν ίχνη παρουσία σας στην κατοικία.
9.Σε περίπτωση τέλος που η κατοικία η πολυκατοικία αποτελείται από ενοίκους που είναι   συγγενικά σας πρόσωπα, καλό θα είναι σε συνεννόηση πάντα, να καθορίζεται ο χρόνος απουσίας λόγο  διακοπών, έτσι ώστε, ίσως να μπορεί κάποιος να παραμένει  πάντα εκεί κατά την απουσία των άλλων.