Απάντηση ΙΝΚΑ



Δευτέρα 28 Σεπτεμβρίου 2009

Το ΙΝΚΑ για τα «οικολογικά» τέλη...


 
Το ΙΝΚΑ για τα «οικολογικά» τέλη, «πράσινο δακτύλιο» κ.λ.π.
ΔΤ  28-9-09


Το ΙΝΚΑ δηλώνει την πιο κατηγορηματική  αντίθεσή του στο να χρησιμοποιείται η Οικολογία ως πρόσχημα για νέα φοροεισπρακτικά μέτρα    εις βάρος των καταναλωτών. Έτσι :

1.Είναι παράνομο και αντισυνταγματικό ο καταναλωτής να φορολογείται προσθέτως  για επιλογή που είχε κάνει στο παρελθόν. Επιπλέον αποτελεί κοινωνική αναλγησία να υπερφορολογούνται πολίτες, που κατά τεκμήριο, βρίσκονται σε οικονομική στενότητα –όπως οι ιδιοκτήτες παλαιών αυτοκονήτων.
2. Η καλή συντήρηση ενός αυτοκινήτου και ο έλεγχος μέσα από ΚΤΕΟ, κάρτας καυσαερίων κ.λπ., είναι ο ουσιωδέστερος παράγοντας για την οικολογική συμπεριφορά του αυτοκινήτου και όχι η παλαιότητά του. Το πρώτο αίτημα του Οικολογικού Κινήματος από την δεκαετία του 1980 ήταν τα μακρόβια προϊόντα – ιδιαίτερα τα αυτοκίνητα .
     3.Αν εφαρμοστεί ο «πράσινος δακτύλιος»  οι ρύποι από  τα υποτιθέμενα ρυπογόνα αυτοκίνητα που θα  βρίσκονται στην περιφέρεια του δακτυλίου  δεν θα  μπαίνουν  στο δακτύλιο;
    4.Εφόσον η αρχαιότητα του αυτοκινήτου καθορίζεται ως ουσιαστικός παράγων, τότε προς τι το όλο κύκλωμα των ΚΤΕΟ και της κάρτας των καυσαερίων    που  βαρύνει τους καταναλωτές;  Τότε  θα πρέπει όλοι αυτοί οι έλεγχοι και  ΚΤΕΟ, να καταργηθούν.

ΟΧΙ ΣΕ ΝΕΟΥΣ ΦΟΡΟΥΣ ΜΕ ΠΡΟΣΧΗΜΑ ΤΗΝ ΟΙΚΟΛΟΓΙΑ.
ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΕΙΣΠΡΑΤΤΕΙ ΥΠΕΡ ΑΡΚΕΤΟΥΣ ΦΟΡΟΥΣ ΚΑΙ ΤΕΛΗ